Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Η Συνάντηση



Ο Μέσκαλιν κατέφθασε στο μπαρ του Χοίρων λίγο μετά τις εφτά. Την στιγμή που ο κύριος Μάνος πλάκωνε τον εαυτό του στο ξύλο. Κοίταξε προς την πλευρά του με το γνωστό μπλαζέ ύφος του. Προς στιγμήν σκέφτηκε να σταματήσει και να παρέμβει, αλλά όταν το σκέφτηκε ξανά είπε στον εαυτό του «Άσ’το καλύτερα μην φάμε καμιά αδέσποτη...» και πήγε και κάθησε καρφί στο μπαρ.

Το ραντεβού με το Λούμπα βέβαια, δεν ήταν παρα μια πρόφαση για να την κάνει, ενώ όλοι θα είχαν στραμμένη την προσοχή τους αλλού. Και μετά... μην τον είδατε. H δουλειά ξεπλύματος μαύρου χρήματος από τα στοιχήματα, θα έπρεπε να συνεχίσει χωρίς αυτόν.

Τώρα βέβαια γιατί πραγματικά είχε αποφάσισει να αποχωρήσει ο Μέσκαλιν είναι μια άλλη ιστορία.

Έξω από την μπαρ όμως, είχε μαζευτεί κόσμος.

-         Μέσκαλιν, έχουν μαζευτεί απ’ έξω...

είπε ο Λούμπα, που μόλις είχε καταφθάσει κι αυτός και κάθησε δίπλα στον Μέσκαλιν.

-         Πόσοι;

Απάντησε ατάραχος ο Μεζ.

-         Δέκα, δεκαπέντε...

-         Και τί θέλουνε; Πώς τους κόβεις;

-         Τίποτα βιτσιόζικο. Θα φωνάξουνε δέκα φορές «Μπλογκερς πουλημένοι, το Τractatus δεν πεθαίνει», τρείς τέσσερις θα σε φτύσουνε, ένας θα δοκιμάσει να μουντάρει και μέτα θα φύγουνε. Τα γνωστά...

-         Εντάξει.

είπε ψύχραιμα και αποφαστικά ο Μέσκαλιν και κλείνοντας το θέμα, βγήκε έξω.

Άκουσε το «μπλόγκερς πουλημένοι», ένας όρμηξε να τον βαρέσει και με το που πήγε να τον φτύσει ο τέταρτος τους είπε:

«Νομίζω ότι τελειώσαμε για σήμερα. Αύριο θα μπορείτε να τα πείτε και με τον SS Handicap που θα ‘ναι εδώ. Μπορείτε να τον φτύσετε μέχρι και οχτώ φορές.»

Τέτοιο σκυλί του πολέμου ήταν ο Μέσκαλιν. Χίλια άτομα να ήταν απ' έξω, το ίδιο θα έκανε. Θα έβγαινε έξω χωρίς να ανοιγοκλείσει μάτι. Τέτοιες καταστάσεις ήταν βούτηρο στο ψωμί του. Ήταν από αυτούς, που είχαν το ταλέντο να φέρνουν τα πράγματα σε μια ανθρώπινη διάσταση.

Ο Μέσκαλιν ήταν από τους ανθρώπους που αν βρισκόταν στις Θερμοπύλες και του έλεγαν να περιγράψει την σκηνή με το «Μολών Λαβέ», θα έλεγε:

«Καθόντουσαν αυτοί εδώ πέρα και μετά ήρθαν κάτι άλλοι και κάτι τους ζήταγαν. Αυτοί τους είπαν να έρθουν να το πάρουν και οι άλλοι στραβώσανε και πλακωθήκανε. Εγώ βέβαια την είχα κάνει...»

Αφού ξεμπέρδεψε με τους αργόσχολους, μπήκε πάλι μέσα να βρει τον Λούμπα. Ο Λούμπα όμως πουθένα...

...Συνεχίζεται...

2 σχόλια:

  1. Του φευγάτου η μάνα δεν έκλαψε ποτέ!
    Αυτό το ξέρει καλύτερα ο Λούμπα από το Μέζκαλιν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. χρειαζετε κουβεντα το πραγμα για να ερθει και να κολλησει...ειμαστε σε κομβικο σημειο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή