Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Ο Ύπνος Του Δικαίου

Ο Μέσκαλιν απόλαμβανε έναν ελαφρύ, απογευματινό υπνάκο ξαπλωμένος στον καναπέ, ενώ είχε αφήσει την τηλεόραση να παίζει το Raging Camels 4.

Ψευτοπαρακολουθούσε το αριστούργημα με μισόκλειστα μάτια (ή μισάνοιχτα, εξαρτάται πως θα το πάρει κανείς) και βρισκόταν σε αυτή την κατάσταση μεταξύ ύπνου και ξύπνιου, φαντασιωνόμενος το γυμνόστηθο νέτο της ταινίας, να ξεπροβάλλει από τον μακρίνο ορίζοντα σε ένα ερημικό τοπίο και να τον πλησιάζει. 

Κι εκεί που είχε αρχίσει να ξερογλύφεται και να σιγοτραγουδάει "Ξέρω και μια μελαχροινή, Πολλοί την κάνουν κέφι...", ετοιμάζοντας την υπερκουλτουριάρικη ατάκα που θα την άφηνε σιξυλη... το νέτο μεταμορφώθηκε στον Λουμπουμπάμπουλα, ο οποίος ήταν ντυμένος με μια κελεμπία, είχε τη γενειάδα του βαμμένη κόκκινη, ήταν ζωσμένος με εκρηκτικά και έτρεχε κατα πάνω στον Μέσκαλιν φωνάζοντας "Ο Αλλάχ είναι ένας και ο προφήτης του εγώ (ο ίδιος ο Λούμπα δηλαδή)! Θάνατος!"

Ο Μέσκαλιν πετάχτηκε πάνω αγριεμένος. "Περίεργα πράγματα..." σκέφτηκε. "Ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Ας μην το καθυστερώ άλλο καλύτερα." μονολόγησε και αποφασισε να κατευθυνθεί προς το σημείο της συναντησης με τον Λούμπα χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση.


Εν τω μεταξύ, ο Λούμπα ήταν βαθιά βυθισμένος στις σκέψεις του: 

"Mετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως ο Μωάμεθ ο Πορθητής έστειλε στη Μολδοβλαχία δύο πρέσβεις για να ζητήσουν από τον Vlad the Impaler, γνωστό και σαν κόμη Δράκουλα, να δεχτεί το πριγκιπάτο του να γίνει vassal state. Οι δύο πρέσβεις προσκύνησαν μπροστά στον Vlad χωρίς να βγάλουν τα σαρίκια από το κεφάλι. Ο Vlad τους ρώτησε προς τι δεν αποκαλύπτονται προσβάλλοντας το αξίωμά του, οι πρέσβεις απάντησαν ότι η θρησκεία τους επιβάλλει να μη βγάζουν ποτέ το σαρίκι και ο πρίγκιπας είπε: "Τότε θα πρέπει να είναι πολύ σημαντικό και δεν πρέπει να το χάσετε", καλώντας τον δήμιο που του είπε να τους το καρφώσει με πρόκες στο κεφάλι. Μετά του είπε να κόψει τα κεφάλια με τα σαρίκια, να τα βάλει στο αλάτι και να τα δώσει στην ακολουθία των πρέσβεων για να τα πάνε πίσω στον Μωάμεθ.

Οταν η ακολουθία επέστρεψε, έδειξε τα κεφάλια και διηγήθηκε την ιστορία στον Μωάμεθ, που αναφώνησε: "Για να κάνει κάτι τέτοιο πρέπει να είναι πολύ μεγάλος πρίγκιπας".

Καλύτερα λοιπόν να σε φοβούνται παρά να σε αγαπάνε! Ο φόβος είναι σταθερότερο συναίσθημα!!" κατέληξε εν τέλη ο Λούμπα και κίνησε και αυτός με τη σειρά του να βρεί τον Μεζ.

1 σχόλιο:

  1. Αυτό το σημείο συνάντησης με το Λούμπα πολύ με ανησυχεί... κοίτα να δεις που κατάφερε αυτό που επιδίωκε!
    Πάντως το Raging camels 3 ήταν πιο καλό από το 4.

    ΑπάντησηΔιαγραφή